Sintrol

TMC Instruments; Sintrol stofdetectie

SINTROL Stof Monitoren en Stofdetectie

Sintrol biedt kwalitatief hoge, proces georiënteerde, oplossingen  voor het detecteren en monitoren van partikels na zakkenfilters en ontstoffinginstallaties.

Het meetprincipe is gebaseerd op een unieke inductieve elektrificatie techniek. Indien partikels langs de sensor gaan of deze raken ontstaat een signaal dat wordt versterkt en geanalyseerd door een serie van Sintrol’s geavanceerde algoritmes om ruis er uit te filteren en zo een nauwkeurig stofniveau te bepalen.

FILTER LEKDETECTIE

Overal in het proces waar enkele of meervoudige compartimenten zakkenfilters worden toegepast zijn Sintrol Snifter stof detectoren de perfecte oplossing voor het vaststellen van afname van de filterkwaliteit of filterdoorbraak. Door tijdige detectie kan worden voorkomen dat een overmatige hoeveelheid stof in de omgeving terecht komt. De Sintrol Snifters zijn onderhoudsarm en kunnen stofniveaus vanaf 0.1 mg/m³ detecteren.

PROCES MONITOREN

In veel grote of gecombineerde uitgangskanalen wordt een continu trend meting toegepast om inzicht te hebben over het stofniveau in het proces. De Sintrol S303 is, naast 2 alarmuitgangen, uitgevoerd met een 4-20 mA uitgang. Er zijn hoge temperatuur versies  (tot 700 °C) beschikbaar waardoor er een oplossing is voor vrijwel alle applicaties.

Voor bedrijven die gebruik maken van Elektrostatische Precipitators  (ESP) is de Sintrol E-SPY de enige sensor gebaseerde monitor met een 4-20 mA uitgang voor een continu trend meting na een ESP. De gebruiker verkrijgt hiermee inzicht in het rendement van de ESP en de mogelijkheid om het proces te optimaliseren.

EMISSIE MONITOREN

Sintrol’s unieke Inductieve Elektrificatie meetmethode heeft het mogelijk gemaakt om monitoren te ontwikkelen en zo nauwkeurig meetgegevens van de stofemissie in mg/m³ ter beschikking te stellen.

Voor elke fabrieksschoorsteen kunnen Sintrol’s S304 en S305 monitoren gekalibreerd worden voor het meten van de actuele emissiewaarden. Sintrol’s S305 is een TÜV gecertificeerd monitor overeenkomstig de QAL1 standaard voor officiële emissiemetingen in de Europese Unie.

De monitoren zijn nagenoeg onderhoudsvrij en goedkoper en betrouwbaarder dan de traditionele opacity monitoren.

Ook beschikbaar in ATEX modellen.

OMGEVINGS MONITOREN

Sintrol’s DUMO familie is ontwikkeld voor stofmeting in omgevingscondities. In las ruimtes, magazijnen of een andere ruimtes met hoge stofconcentraties wordt het relatieve stofniveau in de werkomgeving gemeten. Het instrument beschikt over een 4-20 mA uitgang en twee alarmuitgangen. De monitor is ook toegepast bij kolenopslag en stedelijke stofmeting.

Evenals de proces- en emissiemonitoren zijn de DUMO’s uitgerust met het Inductieve Elektrificatie meetprincipe.

DRAADLOOS

Binnen een bedrijf kan er behoefte zijn om gebruik te maken van verschillende types stof monitoren. Elke combinatie van Sintrol’s stof monitoren kunnen draadloos verbonden worden  binnen hetzelfde netwerk. De DUSTLOG 8 herkent het type monitor binnen het netwerk en biedt toegang tot de parameter instellingen van elk instrument.