Sintrol

TMC Instruments; Sintrol stofdetectie

SINTROL Stof Monitoren en Stofdetectie

Sintrol biedt kwalitatief hoge, proces georiënteerde, oplossingen  voor het detecteren en monitoren van partikels na zakkenfilters en ontstoffingsinstallaties.

Het meetprincipe is gebaseerd op een unieke inductieve elektrificatie techniek. Indien partikels langs de sensor gaan of deze raken ontstaat een signaal dat wordt versterkt en geanalyseerd door een serie van Sintrol’s geavanceerde algoritmes om ruis er uit te filteren en zo een nauwkeurig stofniveau te bepalen.

FILTER LEKDETECTIE

Overal in het proces waar enkele of meervoudige compartimenten zakkenfilters worden toegepast zijn Sintrol S100-serie stof detectoren de perfecte oplossing voor het vaststellen van afname van de filterkwaliteit of filterdoorbraak. Door tijdige detectie kan worden voorkomen dat een overmatige hoeveelheid stof in de omgeving terecht komt. De Sintrol S100-serie is onderhoudsarm en kan stofniveaus vanaf 0.01 mg/m³ detecteren.

Ook beschikbaar in ATEX modellen.

STOF MONITOREN

De Sintrol S200-serie bestaat uit de S201 Dust Guard met 2 alarm uitgangen, en de S203 Trend Monitor met een extra  4-20 mA uitgang. Beide zijn geschikt voor een voedingsspanning van zowel 24 VDC en 100-240 VAC. Ze hebben standaard een Quick Clamp procesaansluiting en zijn geschikt voor temperaturen tot 300 °C en 600 kPa druk.

Ook beschikbaar in ATEX modellen.

PROCES MONITOREN

In veel grote of gecombineerde uitgangskanalen wordt een continu trend meting toegepast om inzicht te hebben over het stofniveau in het proces. De Sintrol S303 is, naast 2 alarmuitgangen, uitgevoerd met een 4-20 mA uitgang. Er zijn hoge temperatuur versies  (tot 700 °C) beschikbaar waardoor er een oplossing is voor vrijwel alle applicaties.

Voor bedrijven die gebruik maken van Elektrostatische Precipitators  (ESP) is de Sintrol E-SPY de enige sensor gebaseerde monitor met een 4-20 mA uitgang voor een continu trend meting na een ESP. De gebruiker verkrijgt hiermee inzicht in het rendement van de ESP en de mogelijkheid om het proces te optimaliseren.

Ook beschikbaar in ATEX modellen.

EMISSIE MONITOREN

Sintrol’s unieke Inductieve Elektrificatie meetmethode heeft het mogelijk gemaakt om monitoren te ontwikkelen en zo nauwkeurig meetgegevens van de stofemissie in mg/m³ ter beschikking te stellen.

Voor elke fabrieksschoorsteen kunnen Sintrol’s S304 en S305QAL monitoren gekalibreerd worden voor het meten van de actuele emissiewaarden. Sintrol’s S305QAL is een TÜV gecertificeerde monitor overeenkomstig de QAL1 standaard voor officiële emissiemetingen in de Europese Unie.

De monitoren zijn nagenoeg onderhoudsvrij en goedkoper en betrouwbaarder dan de traditionele opacity monitoren.

Ook beschikbaar in ATEX modellen.

OMGEVINGS MONITOREN

Sintrol’s DUMO familie is ontwikkeld voor stofmeting in omgevingscondities. In las ruimtes, magazijnen of in andere ruimtes met hoge stofconcentraties wordt het relatieve stofniveau in de werkomgeving gemeten. Het instrument beschikt over een 4-20 mA uitgang en twee alarmuitgangen. De monitor is ook toegepast bij kolenopslag en stedelijke stofmeting.

Evenals de proces- en emissiemonitoren  is de DUMOPRO uitgerust met het Inductieve Elektrificatie meetprincipe.