Sintrol Archief

Hier vindt u informatie van de Sintrol producten die niet meer leverbaar zijn of vervangen zijn door nieuwe types:

Productassortiment

Sintrol
SNIF­TER A2

Stof monitor voor filter doorslag detectie.

Snifter A2

Met behulp van de DustTool software, welke gratis te downloaden is, kunnen bij de Snifter A2 twee onafhankelijke alarmgrenzen worden ingesteld voor applicaties die meer flexibiliteit vereisen. Na completering van de “automatische setup” functie kunnen de “alert” en “alarm” niveaus ingesteld worden die voor de procesvoering noodzakelijk geacht worden. Via een USB poort is er eenvoudig toegang tot het instrument.

Sintrol
SNIF­TER mA+

Snifter voor trend monitoring met mA uitgang.

Snifter mA+

Voor applicaties waar een continu trend signaal gewenst is over de werking van het filter biedt de Snifter mA+ een 4-20 mA signaal voor het registreren van relatieve trends. Met behulp van de DustTool software kunnen de “alert” en “alarm” grenzen ingesteld worden voor het signaleren van filter lekkage of doorbraak.

Sintrol
S301 STOF MONITOR

Aan/Uit schakelaar voor filter lek detectie

S301 Stof Monitor – Aan/Uit schakelaar voor filter lek detectie

De monitor is uitgevoerd met 2 alarm relais die kunnen worden gebruikt als “vooralarm” en “doorslagalarm” en worden aangesloten op een alarmeringssysteem. De S301 wordt gebruikt voor het detecteren van afname van de filterwerking en blokkering of doorslag van het filter. De monitor kan ook gebruikt worden voor het vaststellen van “flow -no flow” situaties in bulk solids handling of bij pneumatische transport installaties. De snelle response tijd, een typische eigenschap van deze monitoren, maakt een snelle detectie mogelijk en voorkomt kostbare productverliezen naar de omgeving.

Sintrol
S303 STOF MONITOR

Trend Monitor met 4-20 mA uitgang

S303 Stof Monitor – Trend monitor met 4-20 mA uitgang voor continue stofmeting

De S303 wordt geïnstalleerd na een filter, cycloon, droger of soortgelijke installaties om de zowel filterprestaties te monitoren als de partikel emissie. Het instrument is uitgerust met 2 alarm relaisuitgangen voor signalering van overschrijding van vooringestelde  stof niveaus in de luchtstroom. De S301 en S303 zijn ontworpen voor gebruik in installaties waar zakken, keramische, patroon filters toegepast of cyclonen waar indicatieve (kwalitatieve) monitoring nodig is.

Sintrol
S304 STOF MONITOR

Emissie Monitor

S304 Stof Monitor – Emissie monitor die gekalibreerd kan worden voor het meten in mg/m³

Door het toevoegen van de mogelijkheid om het instrument te kunnen kalibreren in mg/m³ aan de mogelijkheden van de S304 monitor hebben de operators nu inzicht in de absolute waarden van de stofconcentraties.

Sintrol
E-SPY

Continue Stof Monitor na ESP applicaties

E-Spy – Continue Stof Monitor voor ESP applicaties

De E-Spy is een revolutionaire proces monitor geschikt voor het optimaliseren van een ESP door gebruik te maken van de modernste sensor technologie. Recent ontwikkeld door Sintrol’s engineers en getest door research instituten in Finland. De monitor meet continue de partikels na de ESP en maakt het daardoor niet alleen mogelijk om te voldoen aan de strenge emissie voorschriften maar ook om de energie kosten te drukken. De E-Spy is zeer succesvol en wereldwijd zijn er vele honderden geïnstalleerd en blijkt beter en goedkoper te zijn dan de alternatieve optische monitors tot grote tevredenheid van de gebruikers.

Sintrol
S305 EMISSIE MONITOR

Gecertificeerde Emissie Monitor

S305 Stof/Emissie Monitor – QAL1 gecertificeerde voor officiële emissiemetingen.

Uitgevoerd met een automatische controle van zero en span, voldoet de S305 aan alle QAL1 vereisten voor officiële emissiemetingen en is TÜV gecertificeerd.  De meetgegevens zijn bruikbaar voor rapportage aan overheidsinstanties en verschaft de operators continu gegevens in mg/m³ om binnen de door de overheid opgelegde limieten te kunnen blijven.

Sintrol
DUMO – Ook IECEX/Atex gecertificeerd

Continu Stof Monitor voor trend meting van omgevingscondities

Dumo – Continu Monitor voor trend meting in omgevingslucht

Sintrol’s Dumo meet de Total Suspended Particles (TSP) in omgevingslucht gebaseerd op een signaal dat gegenereerd wordt door partikels die langs de sensor stromen. Testmetingen in laboratorium en in het veld hebben bewezen dat de Dumo in staat is om lage stofconcentraties en partikel afmetingen vanaf 0,3 µm te detecteren. De Dumo is eenvoudig te plaatsen en in bedrijf te stellen en is nagenoeg onderhoudsvrij. Parametrering en Set-up kan eenvoudig via de USB poort met gebruikmaking van DustTool software die gratis van de website te downloaden is.